Prednosta ocenil prácu hasičov pri likvidácii požiaru v Tatrách

31.07.2005 Poprad

Vysoké Tatry 31. júla (TASR) - Na severnú a západnú hranicu lesného požiaru, ktorý zasiahol kalamitnú oblasť Vysokých Tatier v sobotu, sa sústreďujú od nedeľ...
Vysoké Tatry 31. júla (TASR) - Na severnú a západnú hranicu lesného požiaru, ktorý zasiahol kalamitnú oblasť Vysokých Tatier v sobotu, sa sústreďujú od nedeľného predpoludnia hasiči. Pracujú aj vo vnútri požiaroviska. \"Hasí sa to postupne. Požiar tlie pod koreňmi stromov, \" konštatoval prednosta Obvodného úradu v Poprade Milan Baran.

Najvážnejšia situácia bola podľa neho doposiaľ pri benzínovom čerpadle v Novom Smokovci, ktoré bolo vzdialené od požiaru vzdušnou čiarou asi 30 až 40 metrov. Uchrániť túto hranicu bolo osobitne dôležité. Nemálo práce mali hasiči aj pri penzióne Červeného kríža, kde sa požiar priblížil na vzdialenosť vari 200 metrov.
Koordináciu doterajších prác hodnotil prednosta ako veľmi dobrú. \"Na zásahu pracovali profesionáli, ktorí vedeli, čo je najakútnejšie, čo najviac chrániť, kde treba zasahovať, \" uviedol. Poďakoval sa všetkým príslušnom Hasičského a záchranného zboru, ktorí obetavo pracovali a pracujú. Od soboty nedošlo k žiadnym vážnejším úrazom s výnimkou jedného \"drobného\". Aj toto svedčí podľa Barana o vysokej profesionalite ľudí, ktorí vedia zasahovať tak, aby neohrozili ani vlastné životy či zdravie.
Predpoludňajší krízový štáb zasadal v širšej zostave, keďže bolo treba riešiť aj odstavenie plynu na viacerých miestach či ochranu elektrického vedenia. Opäť zasadne popoludní okolo 14. hodiny, avšak už v zúženej zostave.
 

Vyberte región

mark